Peste 100 amenzi aplicate de jandarmii constănțeni în urma protestului de duminică împotriva restricțiilor

Jandarmeria Constanţa au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanții la miting.

Peste 100 amenzi aplicate de jandarmii constănțeni în urma protestului de duminică împotriva restricțiilor


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanții la mitingul desfășurat duminică la Constanța. 

„Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți. Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun", a transmis luni dimineață, Jandarmeria Constanța.