PNL a votat pentru începerea negocierilor cu PSD

Liberalii au decis, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern.

PNL a votat pentru începerea negocierilor cu PSD


PNL a decis să continue negocierile pentru formarea noului Guvern cu PSD. Decizia a fost luată la finalul unei ședințe, la Vila Lac, cu liderii de organizații, după aproape patru ore de discuții.

La vot, 48 de liberali au votat pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă. Printre  cei care s-au opus au fost Dan Motreanu, Cristian Băcanu, Ciprian Ciucu, Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase. 
La ședință a participat și fostul șef al PNL, Ludovic Orban, care a spus că a venit pentru a spune clar că este împotriva oricărei înțelegeri cu PSD: "Este o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt ca a angajat discuții cu PSD. Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie să batem palma cu PSD. Nu există nicio explicație rațională. Ce legătură este între PNL și fostul Partid Comunist? Nicio legătură. A fost pomenit un termen de două săptămâni.". 
Majoritatea filialelor, 40 la număr, a votat însă o guvernare PNL-PSD, cu o învestire cât mai rapidă a Executivului, până la 1 decembrie.