Poșta Română a achiziționat 25 de biciclete electrice în cadrul programului Poșta Verde

Poșta Română a achiziționat 25 de biciclete electrice, într-o etapă pilot, care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon şi la diminuarea impactului asupra mediului.

Poșta Română a achiziționat 25 de biciclete electrice în cadrul programului Poșta Verde


Poșta Română a achiziționat 25 de biciclete electrice, într-o etapă pilot, care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon şi la diminuarea impactului asupra mediului, tocmai pentru că activitatea poștală se desfășoară cu intensitate în aglomerarea urbană.

Bicicletele electrice Devron sunt confecționate din aluminiu pentru o greutate redusă și rezistență crescută, sunt dotate cu un motor de 250 W și au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitată la 25 km/h. Totodată, sunt echipate cu furcă cu sistem de amortizare a șocurilor și un șezut comfort line care asigură o deplasare comodă a factorilor poștali. Valoarea totală a contractului este de 120.000 lei şi reprezintă atât contravaloarea bicicletelor, cât şi a dotărilor opționale specifice, respectiv geantă portbagaj în spate și coș de metal în față. Acest lot de biciclete va ajunge la factorii poștali din județul Ilfov și București. 

Poșta Română este printre primele companii de stat care au început, în anul 2020, implementarea Pactului Verde European (Green Deal), strategie a Comisiei Europene în care se pune accent pe utilizarea eficientă a resurselor şi trecerea către o economie circulară, mai curată. Astăzi, mai facem un pas în acest sens, prin achiziționarea bicicletelor electrice. De asemenea, în mod evident, pentru mine, o satisfacţie în plus este aceea că, prin această achiziție, reuşim să asigurăm îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru colegii mei din reţeaua poştală, oferindu-le mobilitate mai mare”, a declarat directorul general al Poştei Române, Valentin Ștefan.
Poșta Română, compania fanion a românilor în domeniul servicii poștale se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acțiuni).