Tineri băgaţi în sicriu şi puşi să jure pe Biblie că nu au întreținut relații sexuale

Mai mulţi tineri au fost băgaţi într-un sicriu şi puşi să jure pe Biblie că se lasă de băutură, că nu îşi mai bat nevestele sau că nu şi-au înşelat soţii.

Tineri băgaţi în sicriu şi puşi să jure pe Biblie că nu au întreținut relații sexuale


Mai mulţi romi s-au filmat într-o biserică din oraşul Huedin, judeţul Cluj, în timp ce au jurat, într-un sicriu, pe cruce şi pe o carte de rugăciuni, în faţa preotului, că nu au întreţinut relaţii sexuale cu nora unui localnic, preotul fiind cercetat disciplinar.

Potrivit unui filmuleţ postat pe o reţea de socializate, mai mulţi romi au adus, duminică, într-o biserică din Huedin un sicriu deschis în care s-au întins, pe rând, doi bărbaţi, cu o lumânare aprinsă în mână, şi care au jurat pe cruce şi pe o carte de rugăciuni, în faţa preotului, că nu au întreţinut relaţii sexuale cu nora unui localnic.
”Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus unul dintre romi. De asemenea, şi femeia incriminată că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu alţi bărbaţi a jurat la fel, din sicriu, că nu şi-a înşelat soţul. În filmare se vede cum, la începutul oficierii slujbei de jurăminte, preotul cere să îi fie daţi bani conform unei înţelegeri anterioare.
La finalul ritualului, oamenii ar fi luat sicriul din biserică, l-au scos afară şi i-au dat foc, totul pentru ca ritualul să aibă efect.
Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Clujului transmis, luni, preotul Ioan Tonca din Huedin a fost oprit de la săvârşirea tuturor lucrărilor sfinte.
”Ca urmare a relatărilor privitoare la comportamentul iresponsabil şi smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, IPS Andrei, mitropolitul Clujului, în şedinţa de luni a Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, a analizat toate aspectele acestui caz şi a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârşirea lucrărilor sfinte. Conform aceloraşi prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, se arată în comunicat. (Sursa foto: Antena 3)