Preşedinta PE, Roberta Metsola, se declară extrem de dezamăgită de amânarea aderării României la Schengen

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a declarat extrem de dezamăgită de decizia din Consiliul JAI al UE ca România şi Bulgaria să nu fie admise încă în Spaţiul Schengen.

Preşedinta PE, Roberta Metsola, se declară extrem de dezamăgită de amânarea aderării României la Schengen


Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a declarat joi "extrem de dezamăgită" de decizia din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE ca România şi Bulgaria să nu fie admise încă în Spaţiul Schengen.

"Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre", a scris Metsola, membră a Partidului Popular European (PP), pe contul său de Twitter.
"Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat", a adăugat ea.
Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Olandei. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.