Primăria Ovidiu acordă burse elevilor, pachete cadou pentru copii și tichete valorice

Primarul George Scupra, pregătește și anul acesta surprize de Crăciun pentru preșcolarii și elevii din Ovidiu, Poiana și Culmea, dar și pentru pensionari, persoane defavorizate și cu dizabilități!

Primăria Ovidiu acordă burse elevilor, pachete cadou pentru copii și tichete valorice


Primarul George Scupra, pregătește și anul acesta surprize de Crăciun pentru preșcolarii și elevii din Ovidiu, Poiana și Culmea, dar și pentru pensionari, persoane defavorizate și cu dizabilități! Cu ajutorul sponsorilor dar și din bugetul local, au reușit în această perioadă dificilă, să aloce suma de 203.050 lei pentru acordarea burselor pentru elevi și profesori, tichete sociale pentru pensionari cu venit mai mic de 1000 lei, persoane cu venit minim garantat și cu dizabilități, dar și cadouri pentru toți copiii de la grădiniță până la clasa a 8-a, constând în dulciuri și cărți pe diferite grupe de vârstă într-un parteneriat încheiat cu Editura Litera.

Aproximativ 3000 de persoane beneficiază de cadouri, burse de merit pentru 211 elevi, respectiv 86 elevi de la Liceul Tehnologic "Ion Podaru" și 85 de la Școala Gimnazială Nr.2 "Poet Ovidiu". În total, valoarea burselor de merit și burselor pentru olimpici este de 62.400 lei. 
Elevii care au câștigat diferite olimpiade, concursuri județene și naționale se vor acorda burse, după cum urmează: 31 la liceu și 11 la scoala Nr. 2. De asemenea, Primăria Ovidiu acordă burse și profesorilor care i-au îndrumat pe elevi la olimpiade, 4 la liceu și 2 la școala nr.2.
Cei 1.400 de copiii de la grădinițele din Ovidiu, Poiana și Cumlea, primesc cadouri de la sponsori privați care susțin această cauză ținând cont de pandemie și de problemele bugetare.   
De asemenea, se acordă tichete pentru pensionari pentru cei cu venituri minime, sub 1000 de lei. Pensionarii sunt uneori supărați pe autoritățile locale pentru felul cum sunt distribuite tichetele. Lista cu ajutoarele sociale nu o fac cei de primăria Ovidiu, aceasta vine direct de la Casa de Pensii din Constanța. De aceste tichete beneficiază 900 de pensionari, 400 de persoane cu dizabilități, gradul I, II și III, persoanele vulnerabile (cele cu anchete sociale) și persoanele cu venitul minim garantat. 
Cadourile de Crăciun sunt distribuite acasă de către personalul de la primărie și de către voluntari pentru a nu fi expusă nicio persoană. Personalul a fost instruit să respecte toate măsurile de igienă și distanțare conform reglementărilor în vigoare, acesta fiind echipat corespunzător cu mască și mănuși.
"În fiecare an, în pragul sărbătorilor, încercăm să oferim o bucurie tuturor categoriilor de persoane defavorizate dar și copiilor din Ovidiu, Poiana și Culmea. Astfel, cu ajutorul sponsorilor dar și din bugetul local, am reușit în această perioadă dificilă, să alocăm suma de 203.050 lei pentru acordarea burselor pentru elevi și profesori, tichete sociale pentru pensionari cu venit mai mic de 1000 lei, persoane cu venit minim garantat și cu dizabilități, dar și cadouri pentru toți copiii de la grădiniță până la clasa a 8-a, constând în dulciuri și cărți pe diferite grupe de vârstă într-un parteneriat încheiat cu Editura Litera. 
Pentru că traversăm o perioadă dificilă și copiii sunt acasă, desfășurând cursurile online, ne-am organizat și împreună cu voluntari vom ajunge acasă la aproximativ 1400 de copii, echipele fiind organizate și instruite să respecte toate măsurile de igienă și distanțare conform reglementărilor în vigoare. 
Indiferent de situația prin care trecem, consider că prioritatea noastră trebuie să fie investițiile în copii, să încurajăm actul educațional dar și performanțele școlare. 
Urez și pe această cale Sărbători Fericite tuturor locuitorilor din Ovidiu, Poiana și Culmea. Vom petrece aceste sărbători într-un mod atipic, dar îi îndemn pe locuitori să respecte normele impuse de această pandemie, să fim cumpătați și să nu-i expunem pe cei dragi și mai ales pe cei în vârstă, iar în scurt timp să putem reveni la o situație de normalitate. 
Îi asigur pe cetățeni că suntem pregătiți pentru sezonul rece și am întocmit planul de intervenție în cazul în care vom avea ninsori și totodata am creionat planul de investiții pentru anul 2021", a declarat primarul, George Scupra.
Grila pentru acordare burse este:
- pentru media generală între 9 - 9,49 : 200 lei / elev
- pentru media generală între 9,50 - 9,99: 300 lei/ elev
- pentru media generală 10: 500 lei 
- pentru premiile obținute la olimpiadele județene și naționale (loc I: 300 lei, locul II: 200 lei, locul III: 100 lei)
Astfel au fost acordate burse în valoare de 62.400 lei după cum urmează:
1. Liceul Tehnologic "Ion Podaru"
- burse de merit pentru 126 de elevi (din care 1 elev cu media generală 10)
- burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 31 elevi și 4 profesori
- Total cuantum burse: 39.000 lei 
2. Școala Gimnazială Nr.2 "Poet Ovidiu"
- burse de merit pentru 85 de elevi (din care 1 elev cu media generală 10)
- burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 11 elevi și 2 profesori
- Total cuantum burse: 23.400 lei.