Proprietarii de câini și pisici care trăiesc la bloc ar putea plăti o taxă în plus la întreținere

Asociațiile de proprietari pot impune celor care dețin animale de companie plata unei taxe în plus la întreținere. În plus, pot limita numărul de animale deținute la 2 per gospodărie.

Proprietarii de câini și pisici care trăiesc la bloc ar putea plăti o taxă în plus la întreținere


Se schimbă regulile pentru iubitorii de animale care locuiesc la bloc. Asociațiile de proprietari pot impune celor care dețin animale de companie plata unei taxe în plus la întreținere, în lipsa unei legi clare.

În plus, pot limita numărul de animale deținute la 2 per gospodărie. Mai mult, dacă vecinii nu sunt înștiințați se pot demara acțiuni în instanță.
Pentru că nu există încă o lege clară la nivel național referitoare la deținerea de animale de companie în condominii, deciziile consiliilor locale au putere de lege, dacă nu încalcă prevederi legale din alte legi, ca Legea Protecției animalelor nr.205/2004 sau Legea 196/2018 a asociațiilor de proprietari. Lipsa legislației lasă loc abuzurilor. De multe ori, proprietarii de animale au reclamat că au fost taxați în plus cu până la 100 lei/lună pentru fiecare câine din apartament, ca pentru o persoană în plus.