Cămin de bătrâni privat din Râmnic, închis în urma verificărilor dispuse de prefect

Autorităţile din Vâlcea au dispus, în urma controalelor efectuate, închiderea unui cămin de bătrâni privat din judeţ, unde s-ar fi găsit grave nereguli, a anunţat, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Cămin de bătrâni privat din Râmnic, închis în urma verificărilor dispuse de prefect


Autorităţile din Vâlcea au dispus, în urma controalelor efectuate, închiderea unui cămin de bătrâni privat din judeţ, unde s-ar fi găsit grave nereguli, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, forul judeţean va interveni în această situaţie şi va oferi găzduire persoanelor găsite în centrul respectiv în unităţi din subordinea instituţiei.
"În cursul zilei de astăzi, 11 iulie, am fost anunţat de către domnul prefect al judeţului Vâlcea, Mihai Oprea, că o comisie specială de control, constituită din dispoziţia acestuia, a efectuat o verificare la Căminul de bătrâni 'Casanova' din Râmnicu Vâlcea, unde au fost găsite grave nereguli, motiv pentru care se va dispune închiderea acestui centru. Deoarece drama acestor persoane nu ne este indiferentă, după discuţia cu domnul prefect am decis să venim în sprijinul persoanelor care nu erau îngrijite corespunzător în acest azil privat şi am dispus următoarele: constituirea unui grup operativ, aflat la dispoziţia prefectului judeţului Vâlcea, care, după o evaluare medicală a beneficiarilor serviciilor 'Casanova' şi, în funcţie de starea de sănătate a acestora, să identifice spaţii pentru găzduirea lor în unităţile specializate din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea", a precizat preşedintele forului judeţean vâlcean.
Grupul operativ este compus din reprezentanţi ai conducerilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalului de Pneumoftiziologie "Constantin Anastasatu" Mihăeşti, Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti, DGASPC Vâlcea şi Centrul pentru Persoane Vârstnice Lădeşti.
Prefectura Vâlcea nu a anunţat până acum nimic oficial despre acest control, însă Rădulescu a ţinut să menţioneze că în cazul căminului privat de bătrâni se aşteaptă emiterea deciziei de închidere, după care beneficiarii aflaţi aici vor merge la evaluare la Spitalul Judeţean şi repartizaţi, în funcţie de starea fiecăruia, fie la una dintre unităţile spitaliceşti din judeţ, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
"Intervenim în această situaţie nefericită, chiar dacă unitatea respectivă este una privată şi nu publică, deoarece, pentru noi, oamenii trebuie trataţi cu respect, indiferent de starea lor de sănătate sau de statutul social. Voi urmări personal demersurile care urmează a fi făcute pentru rezolvarea acestei probleme, fiindcă că vreau să mă asigur că aceşti oameni nu vor mai suferi din cauza celor plătiţi să îi îngrijească. Prefectul şi instituţiile guvernamentale controlează, noi ne facem datoria să îi preluăm, chiar dacă acolo e afacere privata! E vorba de oameni şi viaţă lor. De aceea m-am mobilizat, deşi şi noi suntem controlaţi, dar nu avem probleme semnificative", a mai declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.