Ramadanul în Dubai, o culme a turismului spiritual, cultural și gastronomic

Dacă sunteți deschis la lucruri noi, o vacanță în Ramadan este cu siguranță o experiență culturală interesantă. Ramadanul în Dubai este o culme a turismului spiritual, cultural, gastronomic și de shopping.

Ramadanul în Dubai, o culme a turismului spiritual, cultural și gastronomic


Dacă sunteți deschis la lucruri noi, o vacanță în Ramadan este cu siguranță o experiență culturală interesantă. Ramadanul în Dubai este o culme a turismului spiritual, cultural, gastronomic și de shopping. Indiferent de religie sau credințe, oricine se poate bucura de temele acestei luni binecuvântate – toleranța, compasiunea, recunoștința și, mai mult decât orice, generozitatea.

În fiecare an, Ramadanul marchează o perioadă de mare conștientizare spirituală și socială. Este cea mai sfântă perioadă a anului pentru musulmanii din întreaga lume și comemorează momentul în care primele versete ale Sfântului Coran au fost revelate Profetului Mahomed (Pacea fie cu el). Prin urmare, această perioadă este respectată de musulmanii din întreaga lume, care petrec această lună sfântă postind, rugându-se, făcând acte de caritate și petrecând timpul cu cei dragi.
CUM SE SĂRBĂTOREȘTE
Ramadanul este o perioadă religioasă de o lună, care este sărbătorită de musulmanii din întreaga lume. În timpul acestei luni, musulmanii postesc de la răsăritul până la apusul soarelui și se abțin de la consumul de alimente, băuturi și activități interzise în timpul postului. Postul este considerat un act de purificare spirituală și de disciplină. Ramadanul este, de asemenea, o perioadă de rugăciune intensificată, de recitare a Coranului și de practică a bunătății și a dăruirii față de cei în nevoie. Sfârșitul Ramadanului este marcat de sărbătoarea Eid al-Fitr, care este una dintre cele mai importante sărbători ale musulmanilor.
Ramadanul este o perioadă importantă în Dubai, iar turiștii sunt încurajați să fie respectuoși și să ia în considerare tradițiile și obiceiurile locale. În timpul Ramadanului, există unele restricții în ceea ce privește alimentele și băuturile, precum și în ceea ce privește comportamentul în public.
PROGRAM DE FUNCȚIONARE ÎN TIMPUL RAMADANULUI
În timpul Ramadanului, majoritatea restaurantelor și cafenelelor sunt închise în timpul zilei și se deschid doar după apusul soarelui. În timpul zilei, se recomandă să eviți să mănânci, să bei sau să fumezi în public, pentru a respecta cei care postesc.
MOTIVE PENTRU VACANȚĂ ÎN TIMPUL RAMADANULUI
Cu toate acestea, există multe activități care pot fi făcute în timpul Ramadanului în Dubai. Unele dintre acestea includ:
Vizitarea piețelor tradiționale: în timpul Ramadanului, piețele tradiționale, cunoscute sub numele de souk-uri, sunt animate și pline de culoare. Aici poți cumpăra suveniruri locale, mâncare și alte obiecte tradiționale.

Vizitați Moscheea Jumeirah - Una dintre cele mai frumoase moschei din Dubai, Moscheea Jumeirah este deschisă și pentru vizitatori. Aici, puteți învăța mai multe despre cultura și tradițiile islamice și puteți vedea cum credincioșii își desfășoară rugăciunile de Ramadan.
Participați la Iftar - Iftar-ul este masa de deschidere a postului de Ramadan, care este servită după ce soarele apune. În Dubai, puteți găsi o gamă largă de opțiuni pentru Iftar, de la restaurante și hoteluri de lux la târguri de mâncare tradiționale.
Vizitați Dubai Mall - Unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, Dubai Mall este un loc minunat pentru cumpărături, dar și pentru a vedea diverse expoziții și evenimente culturale organizate în timpul Ramadanului.
Participați la Festivalul Ramadan - Festivalul Ramadan este un eveniment anual organizat în Dubai, care are loc pe parcursul întregului Ramadan și oferă o gamă largă de activități, de la mâncare și cumpărături la proiecții de filme și concerte.
Vizitați Souk-ul Madinat Jumeirah - Acest souk tradițional este o experiență minunată, oferind o gamă largă de produse tradiționale, cum ar fi bijuterii, haine și accesorii. În timpul Ramadanului, souk-ul devine și mai animat, oferind o gamă largă de opțiuni pentru cumpărături și distracție.
Vizitaţi obiectivele turistice. Acestea sunt deschise conform programului.

Safari - se face conform ofertelor cu excepţia Bally Dance care, de regulă este înlocuit cu un alt show (fire show, Tanoura dance).