Rezultate exit-poll: PSD aproape la egalitate PNL. PSD Constan╚Ťa sper─â la 2 senatori ╚Öi 3-4 deputa╚Ťi

PSD și PNL sunt aproape la egalitate, iar AUR, un partid aproape necunoscut este pe cale să realizeze o mare surpriză și să treacă pragul electoral.

Rezultate exit-poll: PSD aproape la egalitate PNL. PSD Constan╚Ťa sper─â la 2 senatori ╚Öi 3-4 deputa╚Ťi


Exit poll-ul realizat de CURS Avangarde la comanda Antena 3 anun╚Ť─â rezultatele la închiderea sec╚Ťiilor de votare, calculate pentru ora 19. PSD ╚Öi PNL sunt aproape la egalitate, iar AUR, un partid aproape necunoscut este pe cale s─â realizeze o mare surpriz─â ╚Öi s─â treac─â pragul electoral.

CAMERA DEPUTA╚ÜILOR: 30,5% - PSD; 29% - PNL; 15,9% - USR- PLUS; 5,7% - UDMR; 5,2% - AUR; 5% - PMP; 5% - Pro România; 1,2%  - PER; 1,1% - PPUSL; 1,4% - Altul
SENAT: 30,6% - PSD; 29,1% - PNL; 16,4% - USR-PLUS; 5,7% - UDMR; 5% - Pro România; 5% - PMP; 5,3% - AUR; 1,1% - PER; 1% - PPUSL
Exit-poll SOCIOPOL. Iat─â care sunt primele rezultate ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie: 28% – PNL; 28% – PSD; 16,3% USR-PLUS; 6,2% – UDMR; 5,8% – AUR; 5,7% – Pro România.
Dup─â aflarea rezultatului, candidatul PSD pentru Senatul României, Felix Stroe a declarat c─â, sper─â ca noul Parlament s─â le ofere mai mult românilor, inclusiv locuri de munc─â pentru a nu mai pleca în str─âin─âtate ╚Öi ...fericire. Stroe sper─â dup─â num─ârarea voturilor, PSD-ul s─â aib─â în Parlament minim doi senatori ╚Öi 3-4 deputa╚Ťi. 

"Bun─â seara! V─â mul╚Ťumesc pentru interesul pe care îl manifesta╚Ťi fa╚Ť─â de rezultatul Partidului Social Democrat. Este un interes legitim. Suntem un partid cu o larg─â majoritate a popula╚Ťiei ╚Öi ne-am zb─âtut ca prezen╚Ťa la vot, rezultatul s─â fie cât mai bune pentru PSD. ╚śi a╚Ö putea s─â comentez ca ╚Öi certitudine este prezen╚Ťa la vot. Ast─âzi, prezen╚Ťa la vot la nivel na╚Ťional a cet─â╚Ťenilor a fost de numai 31,94% - o prezen╚Ť─â foarte sc─âzut─â. Dac─â am compara cu prezen╚Ťa la vot la alegerile generale din 2016, când a fost o prezen╚Ť─â de 39,4%. Constat─âm o diferen╚Ť─â de 8 procente - popula╚Ťia în mod firesc, speriat─â, suntem în plin─â pandemie, într-o pant─â cresc─âtoare în aceast─â pandemie ╚Öi pe bune dreptate popula╚Ťia a fost speriat─â. Prezen╚Ťa a fost afectat─â din aceast─â cauz─â. La nivel jude╚Ťului nostru, prezen╚Ťa a fost de 31,6%. 
Eu a╚Ö vrea s─â pun o întrebare ╚Öi prin intermediul vostru, a╚Ö vrea s─â aduc aceast─â întrebare în fa╚Ťa popula╚Ťiei, spunea domnul pre╚Öedinte, în repetate rânduri, c─â datorit─â faptului c─â la votul din 2016, la constituirea Parlamentului a fost o prezen╚Ť─â de 39,4% - aceast─â prezen╚Ť─â nu a fost în m─âsur─â s─â ofere o larg─â legitimitate Parlamentului care a func╚Ťionat în ultimii 4 ani. Atâta vreme cât repet, voturile au fost reprezentate de 31,94% dintre români. A spus dânsul c─â trebuie neap─ârat ╚Ťinute aceste alegeri pe 6 decembrie, c─â nu mai pot fi amânate pân─â pe 15-30 martie deoarece Parlamentul de 39,4% nu este un Parlament legitim. ╚śi atunci, m─â întreb, dac─â nu a fost legitim cu 39,4%, noul Parlament va constitui o prezen╚Ť─â de 31,9%, cum va fi apreciat? Va fi un Parlament legitim sau nelegitim? 
Este o întrebare foarte grea pe care doar domnul Pre╚Öedinte ne-o poate scoate. Eu îi felicit pe cet─â╚Ťenii care au venit la vot. Îmi pare r─âu c─â prezen╚Ťa nu a fost mai mare. În ceea ce ne prive╚Öte, am încercat în campania pe care am f─âcut-o s─â convingem cet─â╚Ťenii s─â vin─â în num─âr cât mai mare la vot.
Dac─â m─â întreba╚Ťi despre campania PSD organizat─â de Constan╚Ťa, suntem mul╚Ťumi╚Ťi de campania pe care am f─âcut-o. Am f─âcut o campanie foarte bine organizat─â, consistent─â ca ╚Öi con╚Ťinut─â, bun─â ca ╚Öi mesaje. Am avut un num─âr record de prezen╚Ť─â în televiziune, radiouri, media online. Am avut o activitate foarte bun─â pe Facebook. Am fost prezen╚Ťi între oameni.
Am difuzat materiale, am tip─ârit materiale. Am încercat ╚Öi cred c─â am reu╚Öit s─â facem cunoscut programul de guvernare al PSD, foarte bine structurat, coerent ╚Öi care a fost apreciat de cei c─ârora vi l-am prezentat. În continuare, a╚Ötept─âm num─âr─âtoarea final─â a voturilor, probabil c─â pân─â mâine diminea╚Ť─â o s─â cunoa╚Ötem rezultatul exact ╚Öi vom avea un Parlament constituit în mod democratic, dup─â p─ârerea mea legitim", a declarat Felix Stroe.