Rezultate exit-poll: PSD aproape la egalitate PNL. PSD Constanța speră la 2 senatori și 3-4 deputați

PSD și PNL sunt aproape la egalitate, iar AUR, un partid aproape necunoscut este pe cale să realizeze o mare surpriză și să treacă pragul electoral.

Rezultate exit-poll: PSD aproape la egalitate PNL. PSD Constanța speră la 2 senatori și 3-4 deputați


Exit poll-ul realizat de CURS Avangarde la comanda Antena 3 anunță rezultatele la închiderea secțiilor de votare, calculate pentru ora 19. PSD și PNL sunt aproape la egalitate, iar AUR, un partid aproape necunoscut este pe cale să realizeze o mare surpriză și să treacă pragul electoral.

CAMERA DEPUTAȚILOR: 30,5% - PSD; 29% - PNL; 15,9% - USR- PLUS; 5,7% - UDMR; 5,2% - AUR; 5% - PMP; 5% - Pro România; 1,2%  - PER; 1,1% - PPUSL; 1,4% - Altul
SENAT: 30,6% - PSD; 29,1% - PNL; 16,4% - USR-PLUS; 5,7% - UDMR; 5% - Pro România; 5% - PMP; 5,3% - AUR; 1,1% - PER; 1% - PPUSL
Exit-poll SOCIOPOL. Iată care sunt primele rezultate ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie: 28% – PNL; 28% – PSD; 16,3% USR-PLUS; 6,2% – UDMR; 5,8% – AUR; 5,7% – Pro România.
După aflarea rezultatului, candidatul PSD pentru Senatul României, Felix Stroe a declarat că, speră ca noul Parlament să le ofere mai mult românilor, inclusiv locuri de muncă pentru a nu mai pleca în străinătate și ...fericire. Stroe speră după numărarea voturilor, PSD-ul să aibă în Parlament minim doi senatori și 3-4 deputați. 

"Bună seara! Vă mulțumesc pentru interesul pe care îl manifestați față de rezultatul Partidului Social Democrat. Este un interes legitim. Suntem un partid cu o largă majoritate a populației și ne-am zbătut ca prezența la vot, rezultatul să fie cât mai bune pentru PSD. Și aș putea să comentez ca și certitudine este prezența la vot. Astăzi, prezența la vot la nivel național a cetățenilor a fost de numai 31,94% - o prezență foarte scăzută. Dacă am compara cu prezența la vot la alegerile generale din 2016, când a fost o prezență de 39,4%. Constatăm o diferență de 8 procente - populația în mod firesc, speriată, suntem în plină pandemie, într-o pantă crescătoare în această pandemie și pe bune dreptate populația a fost speriată. Prezența a fost afectată din această cauză. La nivel județului nostru, prezența a fost de 31,6%. 
Eu aș vrea să pun o întrebare și prin intermediul vostru, aș vrea să aduc această întrebare în fața populației, spunea domnul președinte, în repetate rânduri, că datorită faptului că la votul din 2016, la constituirea Parlamentului a fost o prezență de 39,4% - această prezență nu a fost în măsură să ofere o largă legitimitate Parlamentului care a funcționat în ultimii 4 ani. Atâta vreme cât repet, voturile au fost reprezentate de 31,94% dintre români. A spus dânsul că trebuie neapărat ținute aceste alegeri pe 6 decembrie, că nu mai pot fi amânate până pe 15-30 martie deoarece Parlamentul de 39,4% nu este un Parlament legitim. Și atunci, mă întreb, dacă nu a fost legitim cu 39,4%, noul Parlament va constitui o prezență de 31,9%, cum va fi apreciat? Va fi un Parlament legitim sau nelegitim? 
Este o întrebare foarte grea pe care doar domnul Președinte ne-o poate scoate. Eu îi felicit pe cetățenii care au venit la vot. Îmi pare rău că prezența nu a fost mai mare. În ceea ce ne privește, am încercat în campania pe care am făcut-o să convingem cetățenii să vină în număr cât mai mare la vot.
Dacă mă întrebați despre campania PSD organizată de Constanța, suntem mulțumiți de campania pe care am făcut-o. Am făcut o campanie foarte bine organizată, consistentă ca și conținută, bună ca și mesaje. Am avut un număr record de prezență în televiziune, radiouri, media online. Am avut o activitate foarte bună pe Facebook. Am fost prezenți între oameni.
Am difuzat materiale, am tipărit materiale. Am încercat și cred că am reușit să facem cunoscut programul de guvernare al PSD, foarte bine structurat, coerent și care a fost apreciat de cei cărora vi l-am prezentat. În continuare, așteptăm numărătoarea finală a voturilor, probabil că până mâine dimineață o să cunoaștem rezultatul exact și vom avea un Parlament constituit în mod democratic, după părerea mea legitim", a declarat Felix Stroe.