Cluburile și restaurantele pot primi mai mulți oameni dacă sunt vaccinați

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate.

Cluburile și restaurantele pot primi mai mulți oameni dacă sunt vaccinați


Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, creşterea la 1.000 a numărului de participanţi la evenimentele în aer liber, cu condiţia să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cu test COVID. De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private.

"Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală. S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup.
A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități de instruire în spații închise de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi ocupată 100% dacă participă doar persoanele vaccinate. Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate.
S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri în intervalul 05.00 - 24.00, cu participarea publicului până la capacitatea de 50% a spațiului. Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, începând cu data de 1 iunie, „se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.”