Acord în domeniul militar între România și Emiratele Arabe Unite

Secretarul de stat pentru politica de apărare, Simona Cojocaru, a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

Acord în domeniul militar între România și Emiratele Arabe Unite


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 22 iunie, la Abu Dhabi, la cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

Cu prilejul vizitei, oficialul român a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Emiratele Arabe Unite, subsecretarul de stat al Ministerului Apărării, Mattar Salem Ali Al Dhaheri. Discuțiile au vizat cooperarea celor două țări în formate multilaterale și, în context, a fost exprimat interesul comun pentru dezvoltarea bilaterală a potențialelor domenii de cooperare, respectiv instruire în comun, învățământ militar, logistică și medicină militară.

În acest sens, în marja lucrărilor Comisiei, cei doi oficiali au semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar, document care va asigura cadrul juridic al cooperării între cele două părți în domenii de interes reciproc.
Semnarea acordului bilateral confirmă trendul ascendent al relației bilaterale, reflectat de deschiderea ambelor state în direcția impulsionării cooperării.