Sorin Rugină: Am trăit acest moment istoric. Vom fi învingători!

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și actual coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, Sorin Rugină este primul constănțean care a fost vaccinat împotriva coronavirusului.Medicul Sorin Rugină, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și actual coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, este primul constănțean care a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Din primul flacon au fost vaccinaţi prof.univ.dr. Sorin Rugină, dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Irina Magdalena Dumitru, medicul şef al Secţiei clinice II Adulţi, dr. Simona Diaconu şi asistenta Florentina Lascu.

Sorin Rugină, care a fost și rectorul Universității ”Ovidius” din Constanța, a declarat că nu există nicio durere sau reacție după vaccin, ci ”doar o mică înțepătură”:
Am trăit acest moment istoric. A fost un moment obișnuit pentru noi, dar încărcat de emoția acestei conotații mondiale. Sperăm să obținem acum ce am obținut în 1977, eliminarea variolei. Atunci m-am și orientat către destinul profesional. După aproape 50 de ani vine iarăși un moment istoric. Toate vaccinurile care există pe piață sunt garantate. În pofida neîncrederii oarecum firești pentru că este un produs nou, iată că ne-am vaccinat, nu am avut nicio reacție, doar o mică înțepătură. Programul este bine stabilit, procedura e bine stabilită. Este o campanie de succes și sperăm ca populația să înțeleagă. Mă ia puțin somnul pentru că nu am dormit azi-noapte, am așteptat vaccinul. Sunt posibile reacții, cefalee, stare de oboseală, febră. Reacțiile majore care au îngrozit populația se pare că pot apărea la revaccinare. Suntem pregătiți, nu am avut emoții acum, am avut emoții cu privire la pregătiri pentru că nu știam când vom începe, pentru a încerca să ne încadrăm în programul stabilit. E important cum ne valorificăm dozele, vaccinarea e simplă, virusul este de necontrolat. E un număr mare de decese, avem dovada că nu avem altă armă decât vaccinarea. Atunci trebuie să ne îndeplinim misiunea cu brio, comunitatea trebuie să aibă încredere pentru că nu facem decât o promovare profesională. Cei care au trecut prin experiența infectării trebuie să povestească și altora pentru a-i convinge să se imunizeze. Vom fi învingători", a declarat duminică dimineață medicul infecționist Sorin Rugină, primul constănțean vaccinat împotriva COVID-19.
Primii constănţeni au fost imunizaţi în data de 27 decembrie, prima zi de vaccinare europeană. Discutăm despre angajaţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanța, unitate unde a fost amenajat primul centru de vacinare din Constanța. Aproape 200 de cadre medicale vor fi imunizate de duminică și până marți.