Țara Galilor și Elveția au terminat la egalitate al doilea meci de la EURO 2020, scor 1-1

Țara Galilor și Elveția au terminat la egalitate, scor 1-1, al doilea meci al Grupei A de la Campionatul European.

Țara Galilor și Elveția au terminat la egalitate al doilea meci de la EURO 2020, scor 1-1


Echipele de fotbal ale Ţării Galilor şi Elveţiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), sâmbătă, pe Stadionul Olimpic din Baku, într-un meci din Grupa A a Campionatului European - EURO 2020. Au marcat Moore ’75 pentru galezi şi Embolo ’49 pentru elveţieni.

Galezii au început prudent și i-au lăsat pe elvețieni să aibă inițiativa, dar Kieffer Moore putea deschide scorul pentru britanici în minutul 15, însă lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de Sommer. Avertizați de acea fază, elvețienii au fost mult mai atenți în defensivă, dar au continuat să pună presiune și în atac.
În minutul 25, Schar a reluat spectaculos o centrare a lui Shaqiri, dar Ward a fost la post. În ultimul minut al primei reprize, Seferovic a ratat o ocazie imensă, dar atacantul Benficăi a șutat lamentabil după ce fusese servit excelent de Embolo.

Debutul reprizei secunde a adus și primul gol al partidei. Mai întâin Ward a respins în corner un șut al lui Embolo, dar atacantul Borussiei Monchengladbach a reușit să marcheze la faza imediat următoare, în minutul 52, din centrarea lui Shaqiri. A fost al 6-lea gol marcat de Embolo pentru naționala Țării Cantoanelor și primul la un turneu final.
În minutul 85, un gol marcat de elveţianul Gavranovic a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR. 
După prima etapă din faza grupelor, Italia conduce în Grupa A, cu 3 puncte. Egalul de azi este benefic pentru Turcia, care păstrează șanse reale de a se califica în optimi.

Au evoluat echipele:
Ţara Galilor: Ward - C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu ‘90+3) – James (Brooks ’75), Moore, Bale. Selecţioner: Rob Page.
Elveţia: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez - Embolo, Shaqiri (Zakaria), Seferovic (Gavranovic ’84). Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Tot în grupa A, Italia a învins vineri Turcia, scor 3-0. 
Etapa următoare a grupei programează, miercuri, meciurile Turcia – Ţara Galilor (Baku) şi Italia – Elveţia (Roma).