Tarifele RCA se plafonează. ASF trimite luni proiectul către Ministerul de Finanțe

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune practicarea pentru o perioadă de 6 luni a tarifelor de primă RCA din martie 2022, proiectul urmând să fie transmis luni Ministerului Finanţelor.

Tarifele RCA se plafonează. ASF trimite luni proiectul către Ministerul de Finanțe


Autoritatea de Supraveghere Financiară propune practicarea pentru o perioadă de 6 luni a tarifelor de primă RCA din martie 2022, proiectul de act normativ urmând să fie transmis luni Ministerului Finanţelor ca autoritate competentă în materia reglementării, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Valentin Ionescu, director general al Direcţiei Generale Asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

"În urma analizelor de impact efectuate de ASF, având în vedere discuţiile cu principalii asiguratori din piaţă, pentru stabilizarea pieţei, şi pentru a veni in întâmpinarea consumatorilor, propunerea noastră este de practicare pentru o perioadă de 6 luni, a tarifelor de primă RCA din martie 2022. În acest sens autoritatea a aprobat în şedinţa Consiliului ASF Proiectul de act normativ pe care îl va transmite luni Ministerului Finanţelor ca autoritate competentă în materia reglementării. De precizat că, prin excepţie, în cazul în care tariful pe primă oferit este mai mic în 2023, atunci se va alege cel mai mic tarif. Pe lângă această măsură, şi pentru a ajuta în final consumatorii, ASF va discuta şi propune renunţarea la taxa percepută societăţilor de asigurare pe primele brute încasate din RCA", a declarat Valentin Ionescu.