Tătaru: La Constanța avem un aflux foarte mare din exterior. Nu vrem ca situaţia de la Suceava să se mai repete

Nelu Tătaru a declarat că la nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior care poate la un moment dat să deranjeze lucrul bine făcut în unitățile sanitare

Tătaru: La Constanța avem un aflux foarte mare din exterior. Nu vrem ca situaţia de la Suceava să se mai repete


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat astăzi la Constanța, unde a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase, spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța. 

Nelu Tătaru a anunțat că există încă două focare de infecție, la Constanța și la Brașov. Momentan, focarul este doar la nivelul cadrelor medicale, în spitale. De asemenea, acesta a declarat că va face astfel de controale în toată ţara, pentru ca situaţia de la Suceava să nu se mai repete şi în alte zone ale ţării.

Testările în teritoriu vor fi din ce în ce mai dese. Pregătirile sunt în stadii avansate. O să merg peste tot pe unde am depășit 100 de cazuri. Am ales un posibil focar pentru că nu am vrut să mai avem ce e la Suceava. Nu vreau să mai avem ce am avut la Suceava. Suceava e un focar pierdut de sub control pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior. Un aflux care poate la un moment dat să deranjeze lucrul bine făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar dacă nu avem grijă și mă refer la măsuri de izolare, carantinare”, a precizat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. 
Acesta a mai adăugat că va vizita mai multe spitale din țară, în județele unde sunt mai mult de 100 de cazuri confirmate, pentru a se asigura că nu vor mai exista cazuri Suceava. 
Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea și la distanțarea socială. Sunt 77 de cadre izolate la Constanța, confirmați 3 medici și 5 asistenți. Plecările în teritoriu o să fie din ce în ce mai dese. Realitatea este alta decât cea văzută acum 2-3 săptămâni. Am fost la Techirghiol, am fost la SMMIT la Portu. La Boli Infecțioase am vorbit cu personalul medical care mi-a arătat rutina de zi cu zi. Personalul medical rămâne în centrul atenției. Avem peste 800 de carantinați, în zona Constanței. Avem în efectiv în tratament, pacienți cu simptome medii. Avem un singur pacient la Terapie Intensivă, un medic de familie, la Constanța”, a declarat Nelu Tătaru.