Traian Băsescu, internat de urgență la spital. Ar fi suferit un accident vascular cerebral

Traian Băsescu a ajuns în stare gravă la spital la două zile după ce judecătorii ÎCCJ au decis că a colaborat cu Securitatea.

Traian Băsescu, internat de urgență la spital. Ar fi suferit un accident vascular cerebral


Traian Băsescu s-ar fi prezentat de urgență la spital cu probleme de inimă, iar medicii au decis că acesta „are nevoie de o intervenție care nu poate fi făcută în țară”.

Europarlamentarul ar fi fost transportat cu un avion privat în capitala Franței. Alte surse menționează că Băsescu ar fi la un spital din Bruxelles. Starea de sănătate a fostului lider PDL și PMP s-ar fi deteriorat brusc după ce a aflat sentința în dosarul prin care s-a stabilit că a fost colaborator al Securității, în perioada României comuniste.
Băsescu și-ar fi pierdut auzul, un semn care a alertat familia. Apoi, au apărut complicații al plămâni, ceea ce a determinat medicii români să recomande transportarea de urgență din străinătate.
În ultima vreme, Băsescu ar fi suferit mai multe probleme de sănătate și ar fi fost internat o perioadă într-o unitate sanitară din țara noastră.
Traian Băsescu, declarat colaborator al Securității
În urma sentinței ICCJ (n.r. – Înalta Curte de Casație și Justiție), el a declarat că va contesta decizia la CEDO.
„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit legii în vigoare, fostul președinte al României va rămâne fără privilegiile dobândite în urma celor două mandate la Cotroceni: pensia, paza SPP, imobilele etc.
Petrov era numele de cod al lui Traian Băsescu, student la Marină în tinerețe, care potrivit probelor și deciziei instanței, își turna propriii colegi la Securitate.
Băsescu a făcut recurs în proces, dar i-a fost respins de judecător.
Viața tumultoasă din ultimii 30 de ani, consumul excesiv de whisky și lipsa de odihnă ar mai fi contribuit la degradarea stării de sănătate a lui Traian Băsescu, susțin foști colaboratori au politicianului.
Traian Băsescu a mai fost operat în Franța în 2020, la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații foarte complicate, de transplant de aortă (n.r. – artera principală care pleacă din ventriculul stâng al inimii), notează EVZ.