Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit sudul Turciei

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit sudul Turciei, anunță agenția AFP. Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteraneean, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 km.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit sudul Turciei


Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit sudul Turciei, anunță agenția AFP, citată de G4media. Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteraneean (EMSC), cutremurul a avut loc în regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, la o adâncime de 10 km.

Cutremurul din această seară a provocat scene de haos. A fost resimţit în Israel, Siria, Egipt şi Liban.
Agenția turcă de gestionare a dezastrelor AFAD a precizat că epicentrul cu magnitudinea 6,4 a fost în districtul Defne din Hatay, o zonă situată în extremitatea sudică a centrului regional Antakya care se întinde spre orașul Samandağ, locuri care s-au plâns deja de un răspuns guvernamental lipsit de strălucire la suferințele lor în urma cutremurelor de acum două săptămâni. 
„A fost prima zi în care am decis să rămânem în casa noastră, deoarece are doar un etaj, și foloseam caloriferul nostru pentru a încerca să ne încălzim, demonstrând ce să facem în cazul în care se va produce un alt cutremur”, a declarat Ata Koșar din orașul Ekinci, din Hatay, care și-a pierdut fratele, cumnata și nepotul atunci când blocul lor s-a prăbușit în timpul primului cutremur.
Pe 6 februarie, Turcia și Siria au fost zguduite de două mari cutremure, cu magnitudinea de 7,8 și 7,5, urmate de sute de replici.
În urma acelor seisme și-au pierdut viața peste 45.000 de oameni în ambele țări.