Un ucrainean s-a ascuns într-o cutie de jucării pentru a trece granița

Polițiștii de frontieră ucrainieni rețin din ce în ce mai mulți bărbați la graniță care încearcă cu disperare să găsească metode care să le permită să fugă din țară, scrie Ukrainska Pravda.

Un ucrainean s-a ascuns într-o cutie de jucării pentru a trece granița
Sursa: Facebook/Державна прикордонна служба України


Polițiștii de frontieră ucrainieni rețin din ce în ce mai mulți bărbați la graniță care încearcă cu disperare să găsească metode care să le permită să fugă din țară, scrie Ukrainska Pravda. Polițiștii de frontieră ucraineni au oprit la granița cu Moldova, un autoturism Renault, condus de o femeie și în care se aflau doi copii și bagaje.

Potrivit unui decret ce prevede mobilizarea generală, bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Mobilizarea, declarată pe 25 februarie, e în vigoare până la ridicarea legii marțiale.
La volanul autoturismului se afla o femeie, iar doi copii se aflau pe bacheta din spate. Având suspiciuni în legătură cu conținutul cutiei de jucării, polițiștii de frontieră l-au găsit pe bărbatul de 37 de ani înghesuit printre ursuleți de pluș, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră din Ucraina.
Soția acestuia a încercat să-l ajute să treacă ilegal granița, în ciuda ordinului de mobilizare din Ucraina. Bărbații cu vârste cuprinse între  18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.