Germania va livra Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate

Germania va livra Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha, a anunţat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul Anatolie Nosatîi.

Germania va livra Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate


Germania va livra Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha, a anunţat vineri ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul moldav al apărării, Anatolie Nosatîi, a consemnat MOLDPRES.

Şeful de la apărare a mulţumit partenerilor germani pentru asistenţa oferită şi a menţionat că vizita de vineri a coincis cu ceremonia de recepţionare a unui lot de asistenţă pentru Armata Naţională.
"Asistenţa oferita astăzi reprezintă încă un pas important în eforturile comune de modernizare a armatei şi în special de asigurare a efectivului cu echipamente. Echipamentele destinate personalului militar vor îmbunătăţi considerabil situaţia la capitolul gestionarea situaţiilor medicale de urgenţă şi acordarea primului ajutor în condiţii de teren. Acestea sunt doar o parte din bunurile primite de armata naţională de-a lungul anilor din partea guvernului german", a spus Nosatîi.
Oficialul german a precizat că, pe lângă cele 19 transportoare blindate Piranha care au ajuns deja în Moldova, sunt semnate actele pentru încă 14 blindate similare şi pentru sisteme de apărare aeriană. Boris Pistorius a adăugat că ţara sa şi Uniunea Europeană nu vor permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova.
"Susţinem eforturile Republicii Moldova de a întări apărarea aeriană şi vom livra echipamente în acest sens în anul viitor. Este vorba despre sisteme de apărare individuale. De asemenea, vorbim şi despre vehicule logistice, de care am livrat şi vom mai livra în viitor", a spus oficialul.
El a menţionat că Germania va fi întotdeauna de partea Republicii Moldova, care este parte a familiei europene şi face paşi importanţi pe calea aderării la UE. (Agerpres.ro)