Moscova amenință Moldova. Senator rus: Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Zelenski.

Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu repetarea scenariului ucrainean, a declarat vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov.

Moscova amenință Moldova. Senator rus: Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Zelenski.


Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu „repetarea scenariului ucrainean”, de data aceasta prin vocea vicepreședintelui Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov. De asemenea, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova „o provincie a României, cea mai înapoiată țară din NATO”. 

Reacția de la Moscova a venit după ce președintele Maia Sandu a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, la Chișinău are loc o „discuție serioasă” despre oportunitatea de a renunța la neutralitatea înscrisă în Constituție și de a adera la „o alianță militară mai largă", potrivit unui interviu acordat Politico. 
Maia Sandu s-a ferit să numească o alianță militară anume, însă publicația a titrat sub semnul întrebării: „E timpul pentru o aderare la NATO?”, arată Hotnews.
”Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunosc istoria noastră comună și că nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a ”se război cu Rusia pe câmpul de luptă”. Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, datorită grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine, datorită conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!” a scris Klimov pe canalul său de Telegram, conform deschide.md..
După o ”lecție” istorie, senatorul rus și-a arătat și cunoștințele geografice, numind R. Moldova o ”țară vecină”. El s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din R. Moldova o provincie a României, pe care a numit-o ”cea mai înapoiată țară din NATO”.
La final, el a notat că ”problemele” Ucrainei au început după ”lovitura de stat” pro-occidentală din 2014, urmată de renunțarea la neutralitate și de cursul de integrare în blocul militar ”anti-rus” NATO.