Vela: Slujbele au loc fără credincioși, iar Sfintele Paști va fi distribuită de către clerici și voluntari

Marcel Vela a anunţat, miercuri seară, că acordul dintre MAI şi BOR a fost modificat, astfel încât să se respecte distanţarea socială şi ordonanţele militare

Vela: Slujbele au loc fără credincioși, iar Sfintele Paști va fi distribuită de către clerici și voluntari


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, că acordul dintre MAI şi BOR a fost modificat, astfel încât să se respecte distanţarea socială şi ordonanţele militare. 

Astfel, slujbele de Înviere vor avea loc fără credincioşi, iar Sfintele Paşti şi Lumina sfântă se împart la domiciliile credincioşilor, la solicitarea acestora.
Am avut o nouă discuție cu Patriarhul Daniel și am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri. Având în vedere estimările recente ale specialiștilor privind extinderea epidemiei, acordul din 14 aprilie MAI-BOR se modifică astfel: Slujbele din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumării BOR și a ordonanțelor militare, fără participarea credincioșilor în incinta sau în afara bisericilor. Pâinea sfințită va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personal clerical și voluntari, vineri și sâmbătă, între 8-17 și în prima zi de Paște. Credincioșii vor primi Paștile sau Sfânta lumină din pragul casei, fără a ieși în stradă. În spitalele fără preot li în centrele sociale și de carantină Lumina va fi distribuită de cadre ale MAI. Îi mulțumesc PF Daniel pentru înțelegere și colaborare”, a spus ministrul Vela.