Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor. Medicul poate profesa în continuare

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan. Medicul poate astfel să profeseze în continuare

Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor. Medicul poate profesa în continuare


Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan. Medicul pneumolog din Oradea poate astfel să profeseze în continuare. Flavia Groşan a fost întâmpinată de zeci de susținători, cărora le-a transmis faptul că discuțiile s-au desfășurat amiabil și că nu există cazul de sancțiuni.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a explicat că audierea pneumologului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală.
„A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei, noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a afirmat dr. Pantiş.
În plus, până în prezent, pe numele medicului nu există nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient.
În cazul în care medicul va continua cu declaraţiile de genul celor făcute până acum în spaţiul public, atunci va interveni Comisia de Disciplină şi va face o anchetă în acest caz.
Până atunci, potrivit deciziei Colegiului Medicilor, dr. Flavia Groşan poate să continue să-şi vadă pacienţii la cabinet, însă fără a mai face astfel de declaraţii în spaţiul public (declaraţii de genul celor că medicii omoară pacienții în spitale).
Comisia de Etică şi deontologie nu poate să aplice sancţiuni, însă dacă se va ajunge la Comisia de disciplină, medicul Flavia Groşan riscă să fie sancţionat.
Doctoriţa a împărţit ţara în două după ce a spus că vinedcă bolnavi de COVID după schema proprie de tratament şi că "în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii".