85 de ani de învățământ de artilerie și rachete antiaeriene

Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană General de brigadă Ion Bungescu a împlinit 85 de ani de existență. Aniversarea a fost celebrată printr-o ceremonie.

85 de ani de învățământ de artilerie și rachete antiaeriene


Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a împlinit 85 de ani de existență. Aniversarea a fost celebrată printr-o ceremonie la care au fost prezenți directorul Statului Major al Apărării, generalul locotenent Corneliu Postu, ofițeri superiori din cadrul tuturor categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Afacerilor Interne, militari francezi din cadrul Deta;amentului MAMBA, cadre militare active, în rezervă și în retragere, doi dintre nepoții generalului de brigadă Ion Bungescu și personal civil.

Activitatea a cuprins oficierea serviciului religios, citirea ordinului de aniversare a 85 de ani de la înființarea Școlii, decorarea Drapelului de Luptă cu Emblema de  Onoare a Statului Major al Apărării, respectiv cu Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite.

Din partea unității, colonelul Viorel-Eugen Bitan, a înmânat placheta aniversară a Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană directorului S.M.Ap., generalul-locotenent Corneliu Postu și șefului de stat major al Comandamentului Forțelor Întrunite, contra-amiral de flotilă, ing. Marinică Mustățea. De asemenea, comandantul Școlii a primit Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite.

În cadrul ceremoniei, maiorul Alexandru Untea, maistrul militar principal Răzvan Grecica, caporalul clasa a II-a Iulian Ungureanu și doamna Cecilia Nechifor au fost distinși de către reprezentantul S.M.F.A, colonelul Bogdan Istrate, cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene pentru rezultate meritorii în activitate. 
La final, a fost dezvelită placa comemorativă dedicată generalului de brigadă Ion Bungescu.