S-a stins din viață Liviu Iancu, jurnalist și autorul celebrului roman Xanax

Liviu Iancu, jurnalist la publicația economică Profit.ro, s-a stins din viață în cursul zilei de ieri, 28 decembrie, în urma unui infarct.

S-a stins din viață Liviu Iancu, jurnalist și autorul celebrului roman Xanax


Liviu Iancu, jurnalist la publicația economică Profit.ro, s-a stins din viață în cursul zilei de ieri, 28 decembrie, în urma unui infarct.

Anunţul tragic a fost făcut de un prieten apropiat pe un grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrățișată și de Liviu Iancu, unde tocmai ieri publicase ultimele sale mesaje.
"Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! "Războiul" dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică, informează stiridiaspora.ro.
Născut pe 8 mai, la Găești, Dâmbovița, a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi – Cibernetică, Transporturi şi Sociologie, fără să termine niciuna dintre ele.
"Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentatul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!", au scris colegii săi de la Profit.ro.
A intrat în presă, la Mediafax, în 2000. În calitate de jurnalist la Profit.ro, a publicat o serie de editoriale-poveşti originale în peisajul presei economice româneşti, foarte apreciate de către cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc şi în „Xanax“, romanul său de debut, apărut în luna februarie 2019.
Romanul "Xanax" de Liviu Iancu a fost lansat în avion
"Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească "sala" şi nu mă supăr", a glumit Liviu Iancu, jurnalist la Profit.ro, în debutul discursului său de lansare.
Anul trecut, întrebat de HotNews dacă s-a schimbat ceva în modul în care percepe viața și lumea după această experiență, el a răspuns: "Da, s-au schimbat multe. Mi-am dat seama că, pe cât posibil, vreau să fac doar ceea ce îmi place și să nu mai pierd vremea cu lucruri care mă enervează. Am refuzat un salariu triplu în altă parte doar pentru că mie îmi place Profit.ro, oamenii cu care lucrez și programul de acolo, am refuzat de multe ori să mă întâlnesc cu oameni importanți, care mă sunau din interes, doar pentru că în ziua aia aveam programată o ieșire pe câmp cu câinii, mă întâlnesc și vorbesc pe cât posibil cu oameni care îmi plac și, iată, m-am hotărât să aștern sincer experiența mea într-o carte care sper să-i ajute pe unii să treacă peste momentele grele din viața lor".
El a recunoscut că toţi colegii din presă cu care a călătorit de-a lungul ultimilor 20 de ani ştiu că se