O escadrilă de avioane de vânătoare americane F-16 se mută din Germania în România

Opt avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene SUA și încă 150 de militari americani au venit în România pentru a consolida securitatea la Marea Neagră.

O escadrilă de avioane de vânătoare americane F-16 se mută din Germania în România
Foto: NATO Allied Air Command


Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 150 de militari și opt aeronave F-16 Fighting Falcon, va executa, începând de vineri, 11 februarie, timp de aproximativ două săptămâni, misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat remis Lumea Presei.

Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, și misiuni de Poliție Aeriană Întărită, împreună cu aeronave românești și cu cele ale detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie a anului trecut.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Aeronavele americane au sosit astăzi în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 - 17 februarie, încă 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe). (Sursa foto: Facebook / NATO Allied Air Command)