Terasele din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală pentru a diminua riscul extinderii coronavirusului

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a anunţat că, începând din acest weekend, beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la fiecare sfârşit de săptămână

Terasele din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală pentru a diminua riscul extinderii coronavirusului


Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a anunţat că, începând din acest weekend, beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la fiecare sfârşit de săptămână, iar volumul acesteia va fi unul coborât. Măsura a fost luată pentru diminuarea riscului de extindere a virusului SARS- COV 19.

Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul  extinderii  virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop  vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor  asigura  doar muzică ambientală . Este o decizie unică a agenților economici care activează în zonă.  A fost o decizie unanimă și s-a înteles că în situații extreme este nevoie de unitate și responsabilitate! “Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu.  Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică-  Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi.  Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu. 

Primaria Comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială: NO MORE FREE HUGS. Campania se adresează atât localnicilor și agenților economici cât și turiștilor. 
Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale,  care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forța majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu  autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaboare și sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație –SAFE- în acest sezon estival”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu. 
Primăria comunei Limanu face apel la toți agenții economici să respecte recomandările și să crească vigilența în perioada weekend-urilor.