GCS a publicat noul model al DECLARAȚIEI pe PROPRIE RĂSPUNDERE. Descarcă de aici documentul

GCS a publicat modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00-05,00 şi modelul adeverinţei de la angajator.

GCS a publicat noul model al DECLARAȚIEI pe PROPRIE RĂSPUNDERE. Descarcă de aici documentul


Grupul de Comunicare Strategică a publicat sâmbătă modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00-05,00 şi modelul adeverinţei de la angajator.
„Declaraţia pe propria răspundere poate fi stocată şi prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiţia ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care foloseşte Declaraţia şi data pentru care este valabilă declaraţia”, se arată în modelul publicat. 
În declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00-05,00, trebuie precizat motivul în care se deplasează persoana, respectiv:
* interes profesional, cu menţiunea unde desfăşoară activitatea profesională:
* asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
* achiziţionarea de medicamente;
* îngrijirea/însoţirea copilului şi/sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi;
* dces al unui membru al familiei.
Conform GCS, în modelul adeverinţei de la angajator trebuie precizat locul unde se află sediul instituţiei se deplasează angajatul, ca şi faptul că persoana respectivă şi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei "într-un interval care se suprapune cu cel cuprins între orele 23,00-05,00".

Modelul declaraţiei pe propria răspundere şi modelul adeverinţei de la angajator poate fi descărcat de mai jos:

Fișiere