Vela: Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii

Marcel Vela a anunţat semnarea între MAI şi Patriarhia Română a unui document referitor la modul în care românii se vor putea bucura de sărbătorile pascale

Vela: Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii


Ministrul Marcel Vela a anunţat semnarea între MAI şi Patriarhia Română a unui document referitor la modul în care românii se vor putea bucura de sărbătorile pascale. 

"Am considerat că e necesar să vă prezentăm acordul semnat astăzi între MAI şi Patriarhia Română. Am avut în vedere că foarte mulţi români vor sărbători Sfintele Paşti la sfârşitul acestei săptămâni. (…) Având în vedere numărul mare de cetăţeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, MAI vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de susţinere şi ajutor pentru clerici şi credincioşi. Pâinea binecuvantată va fi distribuită credincioşilor in zilele de vineri si sambata in intervalul orat 7-17 în toate parohiiile din Patriarhia Romana. In declaratia pe proprie raspundere credinciosul va trece numele lacasului de cult. Reprezentantii MAI, politie, jandarmerie, pompieri vor asigura ordinea publica. Angajații parohiei si voluntarii vor asigura respectarea distantei sociale avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat. Distribuirea sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica. Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei respectand regulile de distantare sociala. In noaptea de inviere e permisa circulatia tuturor preotilor si a voluntarilor. Echipajele care actioneaza in posturile fizice cat si cele de la punctele de frontiera vor oferi sffanta lumina persoanelor aflate in trafic", a declarat Marcel Vela.