Medicii belgieni, vești bune despre medicul Cătălin Denciu: Avem speranțe că va putea pleca acasă pe picioarele sale

Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţii din incendiul de la Piatra Neamţ, este în continuare internat la Terapie Intensivă în spitalul militar din Bruxelles

Medicii belgieni, vești bune despre medicul Cătălin Denciu: Avem speranțe că va putea pleca acasă pe picioarele sale


Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţii din incendiul de la Piatra Neamţ, este în continuare internat la Terapie Intensivă în spitalul militar din Bruxelles. Cu toate acestea, medicii speră că acesta va pleca acasă pe picioarele sale cât mai repede.

”A trebuit să-i aplicăm mai multe tratamente pentru a-l putea ține în viață și a-l vindeca”, a declarat dr. Soete Olivier, anestezist terapie intensivă, pentru Antena 3. 
Medicii speră că acesta va pleca cât mai repede acasă pe picioarele sale.
”El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”, mai adaugă acesta.

Potrivit medicului belgian, totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată. Este importantă și profunzimea rănilor pentru că dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi. Ar fi foarte periculos. După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile”, a explicat specialistul ATI.