Virgil Popescu: România nu are nicio problemă în aprovizionarea cu carburanţi în benzinării

România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente, a scris, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu: România nu are nicio problemă în aprovizionarea cu carburanţi în benzinării


România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente, a scris, miercuri, pe propria pagină de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri!", susţine Popescu.
Potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.
Benzinăriile au fost luate cu asalt și la Constanța. La mai multe benzinării s-au semnalat scumpiri ceea ce i-a determinat pe oameni să alimenteze de urgență.
Zvonul că prețurile carburanților ar putea ajunge 11 lei litrul, a umplut benzinăriile din vestul țării astăzi. Spre seară, același lucru s-a întâmplat și la Constanța.