Constănțenii, solidari cu refugiații din Ucraina

Zilnic sosesc în Constanța refugiați din Ucraina. Cu toții au nevoie de ajutorul nostru. Iar constănțenii au dat încă o dată dovadă de omenie și solidaritate față de semenii lor.

Constănțenii, solidari cu refugiații din Ucraina


Pavilionul Expozițional din Constanța a devenit un hub umanitar pentru Ucraina. Mii de produse au fost colectate până acum: alimente, produse pentru îngrijirea copiilor, pături, perne, saci de dormit, haine, produse de igienă, hrană pentru animale etc.

Cei care doresc să îi ajute pe ucrainieni, pot veni, zilnic, la Pavilionul Expozițional, bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00. 
Mai este nevoie de: alimente neperisabile, alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant), apă, ceai, pături, paturi, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă personală, articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă, dezinfectanți, maști.
Campania de colectare este organizată de Crucea Roșie Constanța, Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.
Pentru detalii suplimentare privind donațiile, cetățenii pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.
0737.552.271 este numărul de telefon la pot apela persoanele care au nevoie de spații de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiați.
Din această seară, clădirea Primăriei Constanța va fi iluminată în galben albastru, culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu cetățenii ucraineni. În perioadă următoare și Farul Genovez va fi iluminat în aceleași culori.