A început prima etapă de vaccinare anti-Covid în județul Constanța

La Constanţa, a debutat etapa întâi de vaccinare împotriva COVID-19, cea a personalului medical din unităţile sanitare de stat şi private.

A început prima etapă de vaccinare anti-Covid în județul Constanța


În județul Constanța, a început faza 1 de vaccinare anti-Covid, cea a personalului medical din unităţile sanitare de stat şi private. La Spitalul Judeţean Constanţa, primul vaccinat a fost chiar directorul Ioan Tofolean. Potrivit acestuia, aproximativ jumătate din angajaţii unităţii medicale şi-au exprimat deja dorinţa de a se imuniza împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

"În jur de 50% din personalul medical se va vaccina. Probabil că a fost o campanie destul de agresivă anti-vaccin, dar primele persoane care s-au vaccinat au venit fără nici un simptom şi sunt convins că, pe măsură ce feed-back-ul va veni pozitiv, lumea se va vaccina în număr cât mai mare. Până la acest moment, de la debutul pandemiei 300 de persoane din personalul medical s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2", a declarat dr. Ioan Tofolean.


"Astăzi am început cu şase centre de vaccinare în judeţul Constanţa. Mâine şi poimâine vom deschide centrele la Hârşova şi Cernavodă. Astăzi, la ora 04.00, am verificat o tăviţă de vaccin de la Spitalul Militar, vaccin care l-am adus la DSP unde s-a distribuit pe centre. A fost dus dimineaţă la şase centre de vaccinare ca să putem la prima oră să începem vaccinarea. Bineînţeles că orice început a început puţin timid, dar o să facem faţă. Prima etapă va dura până la sfârşitul lunii", a declarat Cristina Schipor.
În cadrul spitalului au fost amenajate două puncte de vaccinare şi, în funcţie de ritmul imunizării, vor mai fi amenajate şi alte centre.
Vă reamintim că există 6 centru pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență "Al.Gafencu" SMMIT.
În prima zi au fost distribuite 975 de doze: Spitalul Municipal Mangalia 150, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța 200, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia 100, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord 245, Spitalul Municipal Medgidia 80 și Spitalul Militar de Urgență "Al.Gafencu" SMMIT 200.