A mers la spital cu o simplă tuse, iar în doar câteva zile s-a întors în sicriu

Familia lui Robert, un tânăr ieșean care s-a stins din viață, este în doliu și revoltată, pe un sistem medical opac, care în spatele ușilor închise l-au diagnosticat cu COVID-19, deși rezultatul mai multor teste a fost negativ

A mers la spital cu o simplă tuse, iar în doar câteva zile s-a întors în sicriu
Foto: Facebook


Familia lui Robert, un tânăr ieșean care s-a stins din viață, este în doliu și revoltată, pe un sistem medical opac, care în spatele ușilor închise l-au diagnosticat cu COVID-19, deși rezultatul mai multor teste a fost negativ.

În urmă cu două săptămâni, tânărul a mers la medicul de familie din cauza unei tuse, acesta a hotărât că băiatul are nevoie de investigații de specialitate, așa că a fost trimis cu ambulanța la spital. După ore în șir, în care nimeni nu l-a băgat în seama, tânărul a fost internat și a primit în cele din urmă un antibiotic. 
Din momentul în care tânărul a fost internat, a început calvarul pentru familia acestuia, care nu a putut să îl mai contacteze. Au aflat a doua zi că Robert făcuse un stop cardio respirator și fusese transferat la ATI. Din păcate la doar câteva zile, tânărul a decedat, iar medicii au declarat că motivul decesului a fost infecția cu noul virus, deși în repetate rânduri testele care i s-au făcut au avut un rezultat negativ.
Familia și apropriații sunt revoltați de felul în care Robert a fost tratat în spital, de faptul că nu s-a comunicat starea acestuia și nu pot înțelege cum un om care a mers pe picioarele lui la spital a decedat în doar câteva zile, scrie cancan.ro.
Poveste lui Robert, lucrurile prin care a trecut au fost făcute publice de un apropriat pe una dintre rețelele de socializare, pentru a trage un semnal de alarmă.
S-a dus pe picioare la medicul de familie care l-a evaluat sumar și a hotărât că e cazul să ceara părerea unui specialist. Dar pentru că în vremurile astea la spital nu ajungi decât  cu ambulanța, a ajuns la UPU cu ambulanța chemata de medic la cabinet. Pe la 9 dimineața glumea în mesaje că s-a plimbat cu Salvarea… Pe la 4 după amiaza se plângea  că îi e foame. La UPU Iași poți sta o zi întreagă pe hol fără să îți întindă careva o sticlă cu apa sau un covrig.  Oleacă mai târziu ne-a spus că i-au dat în sfârșit ceva. Un antibiotic …iar după 7 nu a mai intrat pe mess.
Am sunat noi a doua zi dimineața și ne-a răspuns mama lui care ne-a transmis că e intubat. Că e în coma medicamentoasa… Ați încercat vreodată să aflați știri despre un pacient aflat într-un spital ieșean? Eu da. In principiu, după cum spunea un prieten „Dacă nu rostești numele potrivit, nu te baga nimeni în seama” Mama lui nu a rostit numele potrivit și s-a luptat mai bine de o zi cu paznicii de la poarta că să își poată vedea copilul.
Copilul care făcuse în seara aceea stop cardio respirator în UPU Iași și ”nu a răspuns bine manevrelor de resuscitare”. De ce și cum…. a rămas necunoscut. La fel de necunoscut a rămas și motivul pentru care a murit după câteva zile în ATI. Spre scârba mea, IML a scris pe certificatul de deces al unui om testat de mai multe ori in spital cu rezultat negativ, drept cauza a morții COVID-19. Mama care si-a trimis copilul la medicul de familie cu o saptamana in urma a primit din partea sistemului medical un sicriu inchis, adus direct la groapa. 
Mie mi-a rămas în urma lui ură și lut. Ura sinceră față de un sistem infect care nu demonstrează nici pe departe profesionalism iar compasiunea și onoarea îi sânt străine. Ce văd unii oare când se uită în oglindă?
A mai rămas și amintirea vorbelor lui din urma cu câteva săptâmini: "- Boss, Cookie ăsta e așa de grasă și leneță încât nici nu latră" ... În stele acum te latră, Robert? 
Dumnzeu să te odihnească  în pace Robert!”, povestește un apropiat a lui Robert.