Andrei Baciu: Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Andrei Baciu a anunţat care sunt schimbările în ceea ce priveşte programarea la vaccinare împotriva COVID-19.

Andrei Baciu: Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19
Foto: gov.ro


Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a anunţat care sunt schimbările în ceea ce priveşte programarea la vaccinare împotriva COVID-19, începând cu data de 15 martie când treptat va începe cea de-a treia şi ultima etapă de vaccinare.

”Din 15 martie o să putem să accesăm şi să ne înregistrăm pentru vaccinare, astfel încât, în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm foarte uşor. Practic se întrevede şi seschiderea celor de-a treia etape, ultima etapă, tocmai pentru că în luna martie se primesc peste 2,6 milioane de doze, iar în luna aprilie la fel, doze foarte multe, de ordinul milioanelor.  Concret, ne dorim să ne vaccinăm într-un anumit centru pe care îl ştim, care se află  în proximitate, în oraşul nostru. Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare, iar atunci când ne alegem respectivul centru noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră, ştiind astfel cam când ne-ar veni rândul. După ce se face această înregstrare, în momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii  plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, declart Andrei Baciu la TVR.
Secretarul de stat, a precizat că nimeni nu îşi pierde locul, chiar dacă este plecat din localitate, în momentul în care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare.
Andrei Baciu a mai precizat că de la 15 martie se va schimba această modalitate de programare.
”Nu se schimbă nimic până pe 15 martie. Din 15 martie se schimbă modalitatea de programare. Pentru cei care se încadrează la o variantă pentru care acum nu se fac programările direct în  platformă cum sunt persoanele dializate, pentru că ştim că se află într-o situaţie specială. La fel, pentru aceste categorii se va păstra excepţia pentru că nu se schimbă nimic pentru respectivele categorii de persoane. Ce schimbăm sunt lucrurile, modalitatea de programare pentru toţi ceilalţi”, a mai declarat secretarul de stat.