ANPC ridică sancțiunea suspendării site-ului Altex, după ce retailer-ul a corectat toate erorile de semnalizare a reducerilor

Altex România a refăcut semnalizarea reducerilor pentru unele produse din site-urile altex.ro şi mediagalaxy.ro, conform recomandărilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ANPC ridică sancțiunea suspendării site-ului Altex, după ce retailer-ul a corectat toate erorile de semnalizare a reducerilor


Retailerul Altex România a refăcut semnalizarea reducerilor pentru unele produse din site-urile altex.ro şi mediagalaxy.ro, conform recomandărilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat joi compania.

"Autoritatea a constatat corectarea abaterilor şi a ridicat sancţiunea complementară de suspendare a activităţii", se menţionează în comunicat.
Astfel, retailer-ul îşi va desfăşura în mod normal activitatea online, cât şi pe cea din magazine, inclusive vineri, în ziua de Black Friday.

Compania a plătit cele două amenzi contravenţionale emise de ANPC, pentru altex.ro, respectiv mediagalaxy.ro.
"Ne cerem scuze tuturor clienţilor pentru erorile comise, le-am remediat imediat cum ne-au fost sesizate. Pe cei care au fost afectaţi de aceste erori şi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon 021.9196 şi vor primi tot suportul necesar. Îi asigurăm că vom investi în perfecţionarea proceselor şi sistemelor, astfel încât să le oferim, în continuare, cele mai mici preţuri din România şi cea mai bună experienţă de cumpărare", a declarat Andreea Nucă, director Customer Service Altex România.

Pe 12 noiembrie, în ziua de Black Friday, toate magazinele Altex şi Media Galaxy vor avea un program special - vor deschide de la ora 7:00 dimineaţa, astfel încât clienţii să aibă mai mult timp pentru cumpărături, evitând aglomeraţia în interiorul unităţilor.
"Altex este un retailer cu tradiţie pe plan local şi, de trei decenii, construim relaţii bazate pe respect şi încredere atât cu clienţii, cât şi cu partenerii noştri. Facem toate eforturile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor fie că vorbim despre varietatea stocului, campanii de reduceri sau servicii suplimentare, atât în magazine, cât şi online. Totdată, Altex oferă garanţia celui mai mic preţ din România, prin programul 'de 2X diferenţa', în cazurile în care clientul găseşte acelaşi produs, mai ieftin, la un alt comerciant offline sau online. Prin intermediul programului, clienţii pot verifica, şi post factum, valoarea oricărei achiziţii", se menţionează în comunicat.

Altex are peste 125 de magazine deschise în ţară. În aproape trei decenii de la înfiinţare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, în liderul pieţei de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România.

În data de 9 noiembrie, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday, operatorul economic fiind sancţionat şi cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei.