Arafat: Oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare

Raed Arafat i-a îndemnat pe români să nu mai asculte bazaconiile care se spun în spațiul public despre vaccinare și să se vaccineze anti-COVID-19, pentru a se pune la adăpost de formele grave de boală.

Arafat: Oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare


Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că valul 5 al pandemiei de coronavirus se caracterizează printr-un număr extrem de mare de cazuri, care pot pune presiune pe sistemul medical, chiar dacă multe dintre ele sunt forme ușoare de boală. De altfel, coronavirusul se transmite atât de puternic acum încât și cadrele medicale se infectează în masă și sunt state, precum Franța, în care acestea sunt chemate la lucru chiar și infectate, pentru că altfel nu există personal suficient.

În acest context, Arafat i-a îndemnat pe români să nu mai asculte „bazaconiile” care se spun în spațiul public despre vaccinare și să se vaccineze anti-COVID-19, pentru a se pune la adăpost de formele grave de boală.
„Din păcate, valul 5 se caracterizează printr-un număr mare de cazuri. Vedem în lume cifre foarte mari, chiar și peste 200.000 de cazuri pe zi. Impactul valului 5 la noi e pe două paliere: e posibil un impact serios pe sistemul medical, din cauza numărului mare de pacienți, chiar dacă o parte vor fi cu simptomatologie ușoară. Vor fi și cazuri grave, cu impact pe ATI.
E un număr semnificativ de cazuri COVID grave și în SUA sau alte țări, se aude de secții pline și în alte țări.
Problema e si personalul care se infectează în masă. În Franța, personalul infectat e chemat la lucru. Nu mai au oameni să asigure gardă, continuitate. Și nu e vorba doar de sectorul sanitar.
Arafat insistă ca oamenii să se vaccineze anti-COVID
„Legal, acum mergem pe implementare măștilor pe interior și exterior și recomandarea și rugămintea ca oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare. Vaccinarea nu împiedică infectarea, lucru valabil și la vaccinul antigripal, dar te ajută să nu faci o formă gravă. Recomandarea internațională, științifică e ca vacciarea să continue. Unele țări reduc la patru luni vaccinarea între doza 2 și doza 3”, a mai declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.”, a declarat Arafat, pentru B1 TV.