Încă un funcționar din cadrul Primăriei Constanța a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2

Cele două persoane confirmate până în acest moment sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Încă un funcționar din cadrul Primăriei Constanța a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2


Cele două persoane confirmate până în acest moment sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Direcția de Sănătate Publică desfășoară în continuare ancheta epidemiologică, iar colegii de birou ai celor doi funcționari publici au intrat în izolare la domiciliu.

Din dispoziția primarului Decebal Făgădău, toți angajații instituției completează zilnic, încă de la intrarea în starea de urgență, liste cu persoanele cu care au intrat în contact la o distanță mai mică de 1,5 m și pe o durată de timp mai mare de 20 de minute.
"Cei doi colegi nu au desfășurat în această perioadă activități cu publicul și nu au intrat în contact cu cetățenii care s-au adresat instituției" precizează reprezentanții Primăriei Constanța.
În scopul creșterii capacității instituționale în prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru limitarea contactului direct între angajații Primăriei municipiului Constanța și cetățenii care apelează la serviciile noastre, primarul municipiului Constanța a dispus, încă din luna aprilie, restricționarea accesului publicului în sediile în care își desfășoară activitatea serviciile din cadrul Primăriei municipiului Constanța și acțiuni periodice de dezinfecție a spațiilor în care își desfășoară activitatea personalul instituției. 
Accesul în sediile Primăriei municipiului Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise, termoscanarea și igienizarea mâinilor.