AUR sesizează Curtea Constituțională! Soarta lui Orban, la mâna CCR

Cei de la AUR au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la modul în care s-a desfășurat ședința în care a fost ales Ludovic Orban în această funcție.

AUR sesizează Curtea Constituțională! Soarta lui Orban, la mâna CCR
Foto: Antena 3


Mandatul lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților stă în mâinile judecătorilor de la Curtea Constituțională. Cei de la AUR au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la modul în care s-a desfășurat ședința în care a fost ales Ludovic Orban în această funcție, informează Antena 3.

”Protestăm vehement față de modul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la ora 02.00, făcând niște grave abuzuri, uzurpând calități oficiale. Noi aveam președintele Camerei Deputaților, decanul de vârstă, care a declarat ședința închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă ședință. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. 
Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională pentru că avem precedente legale”, a declarat George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor. 
Vorbim despre o procedură dificilă, având în vedere că cei de la AUR este posibil să nu îndeplinească numărul necesar de semnături pentru a depune această sesizare la Curtea Constituțională. Mai mult decât atât, aceștia nu pot cumula numărul de semnături strânse de la Camera Deputaților cu cel de la Senat, deoarece este vorba despre o procedură de regulament de la Camera Deputaților, care cere un minimum de 50 de semnături pentru a depune o astfel de sesizare. 
Scandalul a pornit aseara după ce, în plenul Camerei Deputaților, decanul de vârstă de la AUR, care a și condus ședința de plen pentru depunere a jurământului, a spus că ședința se suspendă, însă liderii PNL dar și celelalte formațiuni și-au dorit ca ședința să continue, pentru a se putea da votul pentru președintele Camerei Deputaților.