AUR: Certificatul verde COVID este neconstituţional şi inutil

AUR susţine că este neconstituţional şi inutil certificatul verde COVID şi cere Guvernului să prezinte transparent numărul de persoane vaccinate depistate zilnic cu SARS-CoV-2.

AUR: Certificatul verde COVID este neconstituţional şi inutil


Alianţa pentru Unirea Românilor susţine că este "neconstituţional" şi "inutil" certificatul verde COVID şi cere Guvernului să prezinte "transparent" numărul de persoane vaccinate depistate zilnic cu infecţie cu SARS-CoV-2.

"În acest moment, doar în cazul pacienţilor decedaţi se precizează câţi dintre ei au fost vaccinaţi şi câţi nevaccinaţi. Este nevoie de o transparenţă mai mare, pentru a vedea dacă nu cumva vaccinaţii sunt, la rândul lor, infectabili şi transmiţători în acelaşi grad cu nevaccinaţii. Această informaţie mai este importantă dintr-un punct de vedere: dacă ideea aşa-numitului certificat verde este să permită libera circulaţie doar celor care 'nu se infectează şi nu transmit' boala, pentru a limita astfel circulaţia COVID, statistica poate demonstra că este o idee greşită, pe lângă aspectele evidente de neconstituţionalitate", a declarat copreşedinte AUR, Claudiu Târziu
AUR va lupta ca drepturile şi libertăţile să nu fie restrânse "abuziv", a transmis, la rândul său, copreşedintele partidului George Simion.
"Auzim zi de zi despre cazuri de persoane depistate cu COVID care sunt vaccinate, ceea ce ridică semne mari de întrebare în legătură cu utilitatea certificatului verde. Dacă vaccinul nu împiedică răspândirea virusului - şi vrem să vedem asta şi în statisticile oficiale - la ce bun toate măsurile aberante propuse recent? AUR susţine libertatea românilor şi va lupta până la capăt pentru ca drepturile şi libertăţile cetăţeneşti să nu fie restrânse în mod abuziv", a spus George Simion.