Olguța Vasilescu: Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a arătat că procesul de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă în urmă cu un an, la 1 ianuarie 2020.

Olguța Vasilescu: Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă


Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu și fost ministru al muncii a arătat că procesul de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă în urmă cu un an, la 1 ianuarie 2020.

"În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare", a spus Vasilescu la Antena 3, arătând că dincolo de creşterea punctului de pensie, procesul de recalculare trebuia să elimine inechităţile din sistem. Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei", a indicat Vasilescu spre fostul guvern Orban.
Punctul de pensie ar fi trebuit să crească la valoarea de 1.775 lei, corespunzător unei majorări de 40%, în 2020. În 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 de lei, a reamintit fostul ministru.