Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India au ajuns la New Delhi

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, au ajuns la New Delhi.

Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India au ajuns la New Delhi


Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă în contextul pandemiei de coronavirus, au ajuns la New Delhi. Ajutorul trimis de țara noastră Indiei a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

"Avionul Forțelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat azi dimineață la ora 3:45, ora României, la New Delhi. 
Operațiunea s-a desfășurat în urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. 
Ajutorul trimis de  către România, Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l  și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă.
Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, după cum urmează: eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundația pentru SMURD", au transmis reprezentanții DSU printr-un comunicat de presă.