Brazilia, a doua echipă calificată în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Selecţionata Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0, într-un meci din Grupa G.

Brazilia, a doua echipă calificată în optimile Cupei Mondiale din Qatar


Selecţionata Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Stadium 974 din Doha, într-un meci din Grupa G. Selecao a câştigat meritat, prin golul lui Casemiro (83), un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Elveția, adversara României din preliminariile Euro 2024, a reușit să o chinuie pe Brazilia peste 80 de minute. Cu o apărare compactă, elvețienii nu le-au dat spații brazilienilor, care au avut probleme în a-și crea ocazii de gol.

După pauză, extrema de la Real Madrid a reușit să bage mingea în poartă. După câteva zeci de secunde în care stadionul a „explodat”, s-a așternut liniștea. Faza golului a fost analizată la VAR, iar reușita lui Vinicius a fost anulată pentru ofsaid. Richarlison, care a contribuit la fază, se afla cu mult în afara jocului.

Adversara României din preliminariile Euro 2024 nu a mai scăpat în minutul 83. La capătul unei faze geniale, Casemiro a trimis în plasa laterală, voleu cu exteriorul.

Tot în Grupa G, Serbia și Camerun au oferit astăzi poate cea mai spectaculoasă partidă din prima parte a turneului. Deși au condus cu 3-1, sârbii s-au văzut egalați în doar câteva minute și au scăpat printre degete șansa de ajunge la același număr de puncte cu Elveția, cu care vor juca un meci decisiv în ultima rundă a grupelor.

Meciul Brazilia - Elveţia figura şi în programul selecţionerului naţionalei României, Edward Iordănescu, la fel ca şi celălalt joc din grupă, Camerun - Serbia (3-3). La meci a asistat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, aflat în tribuna oficială în apropierea foştilor mari internaţionali brazilieni Cafu, Ronaldo şi Roberto Carlos.

Brazilia și Elveția au făcut parte din aceeași grupă și la ediția din 2018, când au reușit doar o remiză, scor 1-1. Tot la egalitate, scor 2-2, se încheiase și prima lor întâlnire la o Cupă Mondială, în 1950.
După două etape, Grupa G a Cupei Mondiale arată în felul următor:
1. Brazilia – 6 puncte (3 goluri marcate și 0 primite)
2. Elveția – 3 puncte (1 GM și 1 GP)
3. Camerun – 1 punct (3 GM și 4 GP)
4. Serbia – 1 punct (3 GM și 5 GP)
Prima echipă calificată matematic în optimile turneului din Qatar după primele două etape a fost campioana en-titre, Franța, care sâmbătă seară a învins-o la pas pe Danemarca, scor 2-1.