David Popovici, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Nataţie

David Popovici a obținut medalia de argint în finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație în bazin scurt (25 de metri) de la Melbourne.

David Popovici, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Nataţie
Foto: David Popovici/Facebook


David Popovici a obținut medalia de argint în finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație în bazin scurt (25 de metri) de la Melbourne. Sportivul a încheiat cursa cu timpul de 1.40.79.

Medalia de aur a fost câştigată de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:39.72 min. (nou record al competiţiei), în timp ce al treilea s-a clasat britanicul Tem Dean – 1:40.86 min.
Medalia de aur i-a revenit lui Sunwoo Hwang, sud-coreeanul oprind cronometrul la 1:39.72 (record al competiției). Britanicul Tom Dean a completat podiumul, cu 1:40.86.
David a declarat în mai multe rânduri că urăște bazinul scurt, dar că a venit în Australia la CM pentru a acumula experiență.
Sportivul nostru a obținut argintul la 200 m liber, a terminat pe locul 4 în finala de la 100 m liber (a stabilit un record mondial de juniori) a ratat calificarea în finala de la 400 m liber.