Croaţia a câştigat medaliile de bronz, după 2-1 cu Marocul în finala mică

Croația a câștigat finala mică a Campionatului Mondial din Qatar, în fața naționalei Marocului. Finalista din 2018 s-a impus cu 2-1, toate golurile fiind marcate în prima repriză.

Croaţia a câştigat medaliile de bronz, după 2-1 cu Marocul în finala mică


Selecţionata Croaţiei a câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în finala mică a competiţiei.

Vicecampioana mondială din 2018 s-a impus meritat în faţa revelaţiei ediţiei actuale, Marocul, rămasă fără suflu pe linia de sosire. Josko Gvardiol (7) şi Mislav Orsic (42) au înscris pentru echipa antrenată de Zlatko Dalic, în timp ce Achraf Dari (9) a marcat golul echipei africane.

Croația a deschis scorul după numai 7 minute, în urma unei faze fixe. Gvardiol a marcat cu capul cu o execuție a la Van Persie și și-a adus echipa în avantaj. Marocanii au replicat repede, iar după doar 2 minute au egalat, prin Achraf Dari. Fundașul central a reluat cu capul o minge care l-a găsit singur în zona careului mic.
Croaţia a intrat la pauză în avantaj, după ce Mislav Orsic a înscris superb, la colţul lung, din pasa lui Livaja (42).

Croaţia a reuşit o nouă performanţă remarcabilă la Cupa Mondială, clasarea pe locul trei, repetând performanţa din 1998 şi legând-o de cea din 2018, când a pierdut finala cu Franţa.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în faza grupelor la turneului final din Qatar, când scorul a fost egal, 0-0.
Marocul este prima echipă arabă şi africană care a atins semifinalele Cupei Mondiale, iar selecţionerul Walid Regragui este primul antrenor arab care conduce o echipă naţională în faza eliminatorie a Cupei Mondiale.
Africanii nu au primit gol de la un adversar la ediţia din Qatar până în semifinale, singurul gol încasat până atunci fiind autogolul lui Nayef Aguerd în meciul cu Canada.