Bunicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice au parte zilnic de momente de bucurie

Dorul de cei dragi, alinat prin apeluri video. Bunicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice au parte zilnic de momente de bucurie

Bunicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice au parte zilnic de momente de bucurie


Dorul de cei dragi, alinat prin apeluri video. Bunicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au parte zilnic de momente de bucurie și reușesc să își vadă copiii sau nepoții cu ajutorul angajaților căminului care le pun la dispoziție telefoane mobile dotate cu cameră video. 

Vizitele au fost restricționate încă de la începutul pandemiei așa că seniorii nu au mai putut să își întâlnească rudele de mai bine de două luni și jumătate. 
Pentru ca perioada de izolare să fie mai ușor de suportat, asistentele și îngrijitoarele sunt cele care fac posibilă legătura și le pun la dispoziție propriile telefoane mobile, bucurându-se împreună cu bunicii de momentele de revedere.

Sunt foarte fericiți atunci când își văd familiile prin videocall. Și aparținătorii se bucură că îi văd că sunt bine și sunt sănătoși. Încercăm în acest fel să le alinăm dorul de cei dragi pentru a suporta mai bine toată această perioadă”, declară Dana Dobrică, asistent medical Căminul pentru persoane Vârstnice. 
În funcție de evoluția pandemiei, accesul în căminul pentru vârstnici ar putea fi reluat, etapizat, în următoarele săptămâni. (Sursa video: Primăria Constanța)