Care este situația la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 7.449 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 161 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate

Care este situația la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus


De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 7.449 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 161 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 469 de persoane internate, dintre care 447 din județul Constanța și 22 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. 
De asemenea, la nivelul județului sunt 1.938 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
Totodată, un număr total de 298 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 118 cadre didactice, 185 de elevi, 64 de studenți și 35 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 508 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (125), asistenți medicali (210) și personal auxiliar (173).
La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 119 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 96 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 107 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 33 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 25 ocupate).
În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.224 de teste RT-PCR.
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 543 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 87.800 de lei. 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 127 de societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 06 noiembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.285 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.