Chiţac: Am contestat modul ilicit în care au fost organizate alegerile pentru șefia Organizației Municipale a PNL

După ce Ludovic Orban a vorbit, în discursul său despre plecarea lui Vergil Chițac din PNL, în 2017, primarul l-a acuzat pe Orban că a susținut trucarea alegerilor pentru șefia organizației municipale a PNL.

Chiţac: Am contestat modul ilicit în care au fost organizate alegerile pentru șefia Organizației Municipale a PNL


După ce Ludovic Orban a vorbit, în discursul său de la Casa de Cultură din Constanța, despre plecarea lui Chițac din PNL, în 2017, primarul Constanței a ținut să facă câteva clarificări. Chițac l-a acuzat pe Orban că a „susținut trucarea alegerilor pentru șefia organizației municipale a PNL în urmă cu patru ani.

"Simt nevoia prezentărilor unor clarificări care pot fi utile din perspectiva viitorului. Am acceptat cu onoare în 2016 propunerea PNL de a participa la alegerile la primărie în Constanța. Nu am avut minima posibilitate a unor rapoarte și bilanțuri din calitatea de președinte al Organizației Municipale. Am contestat modul ilicit în care au fost organizate alegerile. Am solicitat lui Ludovic Orban o soluție. Soluția nu a venit niciodată. În aceste condiții am părăsit PNL și mi-am atras multe invective. Mi-am continuat activitatea de senator alături de grupul liberal. Ne-am consultat permanent pe proiecte de legi. Am revenit în PNL pentru a învinge PSD la Constanța după 20 de ani. Am învins împreună. Pe baza unui efort comun. În toată această perioadă am găsit în Bogdan Huţucă un sprijin permanent şi onest. Am plăcerea de a-l recomanda şi susține pe Bogdan Huţucă la conducerea organizației județene pentru un nou mandat.
Am început un drum lung pentru transformarea Constanței într-un oraș european. Vă asigur că drumul va fi unul credibil şi vizibil. Municipalitatea Constanţa are nevoie de sprijin guvernamental susținut. Este nevoie de un efort de recuperare imens, dar şi intens. Avem nevoie de investiții. Avem nevoie urgentă de un spital. Constanţa are nevoie de un stadion mai ales acum, când avem Farul Constanța. Fără sprijinul guvernului, costul politic se va simți si la Constanţa, dar și la Bucureşti. Cetățenii Constanței stiu că nu am permis niciunei grupări să falimenteze orașul Constanţa. Politicile mele publice sunt numai pentru cetățeni. Restul sunt vorbe. Județul Constanţa va ieși din blestemul veșniciei periferii doar dacă va atrage investiţii.", a declarat primarul Vergil Chiţac.