Sorin Câmpeanu: Personalul din învăţământ, prioritar la vaccinare. Doar cine doreşte!

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat joi, că profesorii şi ceilalţi membri ai personalului din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare.

Sorin Câmpeanu: Personalul din învăţământ, prioritar la vaccinare. Doar cine doreşte!


Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat joi, că profesorii şi ceilalţi membri ai personalului din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare în etapa a doua a campaniei, care începe în data de 15 ianuarie.

Măsura are rolul de a calma termerile personalului didactic că s-ar putea infecta cu coronavirus în urma contactului cu elevii, în condiţiile în care se preconizează o redeschidere descentralizată a şcolilor în semestrul 2, în funcţie de situaţia epidemiologică.
"De mâine (vineri, prima zi a etapei a doua a campaniei de vacciner, n.r.), personalul din învăţământ va avea prioritate la vaccinare. Am lansat interogarea cu privire la disponibilitatea de vaccinare tocmai pentru a putea planifica numărul de doze de vaccin necesare personalului din învăţământ.
Am găsit înţelegere la coordonatorul programului de vaccinare care a introdus în programul de vaccinare, în mod prioritar, personalul din învăţământ. Repet, pe aceia care au dorit, care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (...)", a declarat ministrul la Antena 3.