Sondaj INSCOP: AUR devine al treilea partid în opțiunile electoratului

Partidul AUR a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor, peste formațiunea lui Barna și Cioloș, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie.

Sondaj INSCOP: AUR devine al treilea partid în opțiunile electoratului


Situație critică pentru USR PLUS în ultimele sondaje de opinie. Partidul lui George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor – a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor, peste formațiunea lui Barna și Cioloș, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie.

Potrivit unui grafic din cercetare prezentat de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%. Ambele partide sunt în creștere față de februarie, dar social-democrații câștigă cel mai mult, aproape 4%.
Marea surpriză vizează evoluția AUR. În schimb, pe locul trei în sondaje în februarie și martie, se află AUR, cu 15.3%, urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14.2%.

Atât AUR, cât și Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș pierd procente față de februarie, dar scăderea mai puternică e la ultimii, aproape 2%.
Studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%.